Contoh Naskah Khutbah Idul Fitri 1441 H/2020 M Berbahasa Sunda

Khutbah Idul Fitri 2020 Berbahasa Sunda – Sahabat sekalian, demi memenuhi permintaan salah satu teman, makan ceramah pidato akan posting mengenai contoh Teks Lengkap Khutbah Pidato Idul Fitri 1441 H berbahasa Sunda, setelah sebelumnya dishare Khutbah idul fitri berbahasa Bugis dan Khutbah Idul Fitri Berbahasa Makassar, silahkan di simak

Bagian Kahiji

اللهُ اَكْبَرْ (3×) اللهُ اَكْبَرْ (3×) اللهُ اَكبَرْ (3×) اللهُ اَكْبَرْ كبيرا وَاْلحَمْدُ للهِ كَثِيْرًا وَسُبْحَانَ الله بُكْرَةً وَ أَصْيْلاً لاَ اِلَهَ اِلاَّ اللهُ وَاللهُ اَكْبَرْ اللهُ اَكْبَرْ وَللهِ اْلحَمْد

إنَّ الْحَمْدَ لِلَّهِ نَحْمَدُهُ وَنَسْتَعِيْنُهُ وَنَسْتَغْفِرُهْ وَنَعُوذُ بِاللهِ مِنْ شُرُوْرِ أَنْفُسِنَا وَمِنْ سَيِّئَاتِ أَعْمَالِنَا، مَنْ يَهْدِهِ اللهُ فَلاَ مُضِلَّ لَهُ وَمَنْ يُضْلِلْهُ فَلاَ هَادِيَ لَهُ.

وَأَشْهَدُ أَنْ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيْكَ لَهُ وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُوْلُهُ.

اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى نَبِيِّنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَمَنْ تَبِعَهُمْ بِإِحْسَانٍ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ.

أَمَّا بَعْدُ؛

يَا أَيُّهَا النَّاسُ أُوْصِيْكُمْ وَإِيَّايَ بِتَقْوَى اللهِ فَقَدْ فَازَ الْمُتَّقُوْنَ.

قَالَ تَعَالَى: يَا أَيُّهاَ الَّذِيْنَ ءَامَنُوا اتَّقُوا اللهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَلاَ تَمُوْتُنَّ إِلاَّ وَأَنتُمْ مُّسْلِمُوْنَ.

Allahu akbar 3x wa lillahil hamd,

Durugdugna sora bedug, awor jeung seahna sora-sora munajat, ungkapan-ungkapan ngagungkeun asma Alloh anu Maha Kawasa, ku ucapan Takbir, Tahmid, Tasbih, jeung liana, anu teu kendat-kendat ti tadi peuting, ngagambarkeun rasa kabungah anu taya papadana, mudah-mudahan  sing jadi tanda syukur ka Alloh swt, sakumaha ungkapan Hukama :

  مَنْ لَمْ يَشْكُرِ النِّعَمَ فَقَدْ تَعَرَّضَ لِزَوَالِهَا وَمَنْ شَكَرَهَا فَقَدْ قَيَّدَهَا بِعِقَالِهَا.

“ Jalma nu teu daek syukur ni’ mat sarua jeung nangtang leungitna ni’mat, tapi lamun syukur ni’ mat maka  eta sarua jeung nyangcang ni’mat anu moal leupas deui.”

Tina rengse urang ngalaksanakeun ibadah puasa sabulan campleng lilana,  saterusna pidawuhna dina surat Al-Baqoroh ayat 185.

 وَلِتُكْمِلُواالْعِدَّةَ وَلِتُكَبِّرُوااللهَ عَلَى مَا هَدَاكُمْ وَلَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونْ.

 “ Pek sampurnakeun ku aranjeun itungan bulan Romadlon, sarta dimana geus sampurna sabulan, pek baca Takbir,  agungkeun Alloh tina sabab Mantenna tos mere hidayah ka aranjeun, sangkan aranjeun syukur . “

Hadirin jama’ah ‘Id anu dimulyakeun ku Alloh.

Hiji hal anu teu kaliwat pentingna tur perlu ku urang dilenyepan tina kisah-kisah para sahabat nabi nyaeta sikap geuwat tina raraga nyumponan parentah Allah. Aranjena tara pernah nunda-nunda, aranjeuna oge ngalaksanakeun parentah secara totalitas, tegesna sakabehna!. Momentum idul fitri ieu, anu hadir saparantos urang sarerea ngalaksanakeun shoum dina sasasih lamina, saestuna hadir, salah sahiji hikmahna kangge ngadisiplinkeun raga tur hate urang dina nyumponan sagala anu diparentahkeun ku Allah.

Baca Juga:   Ceramah Ramadhan Hari Ke-7: Tanggung Jawab Orang Tua Mengembangkan Fitrah Anak

Urang sarerea bisa ngalenyepan tina lobana riwayat anu nyaritakeun geuwat tur gesit na generasi awal umat  islam, sarta sikap serius tina ngalaksanakeun parentah Allah.

Ngariwayatkeun Imam Bukhori ti Aisyah r.a, Anjenuna nyarios:

Mugi-mugi Allah nyumponan rahmat ti kaum Istri nu hijrah paling awal, nalika Allah nurunkeun ayat 31 surat Annur

“Dan hendaklah mereka mengenakan kain kerudung mereka diulurkan ke arah baju mereka”

Anu dipilampah ku aranjeuna kaum istri, nyaeta geuwat nyobek kain sarung, ngadudut lawon, tur langsung dianggekeun kangge nutupan mastakana.

Aya oge kisah sahabat Umair dina nalika perang badar anu ngalungkeun korma kusabab teu sabar hayang geuwat jihad nyambut seruan ti Allah sareng rosulna.

Sareng saderet kisah lian na, anu parantos dicontohkeun ku generasi awal umat islam nandakeun yen dina nyumponan parentah Allah, sikap geuwat, sigep, tur serius ngarupakeun hiji hal anu kudu dilakukeun ku urang salaku hamba. Salah sahiji ciri kualitas iman urang ningkat saparantos didisiplinkeun ku sasih shiyam nyaeta hente nampakna hiji sikap ragu kana syareat Allah sareng eweuh sakolebat oge pikiran kangge nunda parentah Allah. 

Hadirin jama’ah ‘Id anu dimulyakeun ku Alloh.

Saestuna kakiyatan umat Islam kapungkur dina ngajalankeun parentah Allah kabuktos sareng diakui. Sanes wungkul ku urang sorangan umat Islam, bahkan jelema nu lain islam jeung para orientalis oge ngaku kana kahebatan generasi islam kapungkur tina nyekel pageuh syareat Islam, sareng aranjeuna oge mere pengakuan yen iyeu ngarupakeun hiji factor kadigjayaan umat Islam.

George Sarton, salah sahiji pakar sejarah Internasional ngungkapkeun

“tidak ada manusia yang pernah menjadikan agamanya seserius seperti yang dilakukan orang islam. Ini tidak meragukan lagi, sebab utama dan kekuatan mereka melawan musuh-musuh mereka yang terpecah belah dan kepercayaan yang memang lemah dan dangkal”

Baca Juga:   Khutbah Idul Fitri 2020/1441 H

Anu diungkapkeun Sarton di luhur, sajalan sareng nu pernah di ungkapkeun ku Michael Hearth yen perubahan terbesar sapanjang sejarah umat manusia adalah perubahan terbesar yang dilakukan umat islam di abad VII M. umat islam tina masa-masa jayana hirup dina hiji payung hukum nyaeta Islam, anu berhasil ngebangun wilayah nu luasna ti Spanyol nepika batas Cina.

Hadirin jama’ah ‘Id anu dimulyakeun ku Alloh.

Sakabeh prestasi ieu tangtu kudu jadi bahan introspeksi kangge urang sarerea. Di zaman modern ieu loba pisah pilampah anu melenceng tina atiran Allah. Seecara terang-terangan syareat islam dicampakeun. Hukum-hukum muamalat jeung ukubat ku urang diantepken bahkan dipiceun. Ayeuna urang sarera kapaksa make hukum-hukum barat anu awauh sangkut pautna jeung Islam. Padalah Allah parantos nantang urang sarera tina sikap make hukum-hukum salian ti Islam.

“Apakah hukum jahiliyah yang mereka kehendaki, dan (hukum) siapakah yang lebih baik daripada (hukum) Allah bagi orang-orang yang yakin?” (QS. Almaidah, 50)

Bisa katempo kuurang sadayana, yen urang sarera saolah-olah geus nembongkeun sikap satuju tur bogoh kana kamaksiyatan. Penyiar televisi nu ngumbar aurat, ratusan juta umat islam saolah-olah ngantep hente nembongkeun sikap penolakan. Artis nu ngalakukeun adegan porno malah ditaronton, dipuji-puji, jeung diundang. Sedengken dina sistem politik jeung ekonomi, urang rela nerapkeun ekonomi liberal nu lamokot ku riba jeung nimbulkeun jurang kaya-miskin.

Hadirin jama’ah ‘Id anu dimulyakeun ku Alloh. Dina kasempetan ieu hayu urang lenyepan dawuhan Allah

“Jikalau sekiranya penduduk negeri-negeri beriman dan bertakwa, pastilah kami akan melimpahkan kepada mereka berkah dari langit dan bumi, tetapi mereka mendustakan (ayat-ayat kami) itu, maka kami siksa mereka disebabkan perbuatannya. (QS. Al a’raf 96)”

Kusabab kitu, dina momentum idul fitri ieu urang sami-sami ngadeklarasikeun diri kangge ngadisiplinkeun diri dina  ngalaksanakeun parentah Allah sakabehna. Hayu urang sami-sami nyonto generasi awal umat islam tina sikap geuwat tur serius ngajalankeun parentah Allah. Pamungkas doa mugia puasa urang sareng ibadah sanesna di tampi ku Aloh swt, kalepatan kahilafanana mugia Alloh berkenan masihan ampunan ka urang sadayana.

Baca Juga:   CONTOH Khutbah Idul Fitri 2020 Berbahasa Jawa Paling Populer

Mugia taufik hidayah di pasihkeun ka urang sadaya,pikeun mapag poe isuk jeung saterusna.

Mudah-mudahan ieu hutbah aya guna sareng manfa’atna, pikeun anu ngadugikeunana,  oge mudah-mudahan aya emutaneun pikeun anu ngadangukeunana.  Amin

 .بارك الله لى ولكم بما فيه من الآيات والذكر الحكيم تقبل الله منا ومنكم صيامنا وصيامكم تقبل ياكريم وكل عام وأنتم بخير تقبل يا كريم. وإنه هو السميع العليم فاستغفروه إنه هو الغفور الرحيم

Khutbah Kedua :

اللهُ اَكْبَرْ (3×) اللهُ اَكْبَرْ (4×) اللهُ اَكْبَرْ كبيرا وَاْلحَمْدُ للهِ كَثِيْرًا وَسُبْحَانَ الله بُكْرَةً وَ أَصْيْلاً لاَ اِلَهَ اِلاَّ اللهُ وَالللهُ اَكْبَرْ اللهُ اَكْبَرْ وَللهِ اْلحَمْدُ.

اْلحَمْدُ للهِ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ. وَاَشْهَدُ اَنْ لاَ اِلَهَ اِلاَّ اللهُ وَاللهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيْكَ لَهُ وَاَشْهَدُ اَنَّ سَيِّدَنَا مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُوْلُهُ

اللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى اَلِهِ وَاَصْحَابِهِ وَسَلِّمْ تَسْلِيْمًا كَثيرًا.

اَمَّا بَعْدُ:

فَيَا مَعَاشِرَ الْمُسْلِمِيْنَ رَحِمَكُمُ الله، أُوصِيْكُمْ وَإِيَّايَ بِتَقْوَا اللهَ فَقْدْ فَازَ الْـمُتَّقُوْنَ.

Allahu akbar 3x wa lillahil hamd,

Hadirin jama’ah ‘Id anu dimulyakeun ku Alloh.

Hayu urang sami-sami ngadoa ka Allah

بسم الله الرحمن الرحيم ، الحمد لله رب العالمين ،والصلاة والسلام على أشرف الأنبياء والمرسلين

اللّهُمَّ اغْفِرْلَنَا وَلِوَالِدَيْنَا وَارْحَمْهُمَا كَمَا رَبَّيَانَا صِغَارًا، أَللّهُمَّ اغْفِرْ لِلْمُسْلِمِيْنَ وَالْمُسْلِمَاتِ وَالْمُؤْمِنِيْنَ وَالْمُؤْمِنَاتِ اَلأَحْيَاءِ مِنْهُمْ وَاْلأَمْوَات

اللّهُمَّ اجْعَلْ عَمَلَنَا عَمَلًا صَالِحًا مُتَقَبَّلًا, مُوَافِقًا بِأَحْكَامِكَ وَخَالِصًا لِوَجْهِكَ

اَللّهُمَّ يَا مُنْـزِلَ الْكِتَابِ وَمُجْرِيَ الْحِساَبِ وَمُحْزِمَ اْلأَحْزَابِ اِهْزِمِ اْليَهُوْدَ وَاَعْوَانَهُمْ والَصَلِّيْبِيِّيْنَ الظَّالِمِيْنَ وَاَنْصَارَهُمْ وَالرَّأْسُمَالِيِّيْنَ وَاِخْوَانَهُمْ وَ اْلإِشْتِرَاكَيِّيْنَ وَالشُيُوْعِيِّيْنَ وَاَشْيَاعَهُمْ

اَللَّهُمَّ ارْحَمْ اُمَّةَ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ رَحْمَةً عَامَّةً تُنْجِيْهِمْ بِهَا النَّارَ وَتُدْخِلْهُمْ بِهَا الْجَنَّةَ. اَللَّهُمَّ اَيُّمَا عَبْدٍ اَوْ أَمَةٍ مِنْ اُمَّةِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ يُحِبُّنَا وَيَدْعُوْ لَنَا فَثَقِّلْ مِيْزَانَهُ وَحَقِّقْ اِيْمَانَهُ وَاجْعَلْهُ فِي الْجَنَّةِ الْفِرْدَوْسِ اْلاَعْلَى. وَاَيُّمَا عَبْدٍ اَوْ اَمَةٍ مِنْ اُمَّةِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَلَى خَطَأِ وَهُوَ يَظُنُّ اَنَّهُ عَلىَ الْحَقِّ فَرُدَّهُ اِلَى الْحَقِّ رُدًّا جَمِيْلاً. اَللَّهُمَّ اجْعَلْنَا ِلإِخْوَانِناَ الْمُسْلِمِيْنَ حَيِّنِيْنَ لَيِّنِيْنَ سَهِّلِيْنَ حَبِيْبِيْنَ قَرِيْبِيْنَ. وَنَسْأَلُكَ اَنْ تَجْعَلَناَ مُبَشِّرِيْنَ وَمُيَسِّرِيْنَ وَلاَ تَجْعَلَناَ مُعَسِّرِيْنَ وَمُنَفِّرِيْنَ.

اَللَّهُمَّ إِنَّا نَسْأَلُكَ دَوْلَةَ الْخِلاَفَةِ عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ تُعِزُّ بِهَا اْلإِسْلاَمَ وَاَهْلَهُ وَتُذِلُّ بِهَا الْكُفْرَ وَاَهْلَهُ، وَ اجْعَلْناَ مِنَ الْعَامِلِيْنَ الْمُخْلِصِيْنَ بِإِقَامَتِهَا

رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي اْلآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ، وَسُبْحَانَ رَبِّكَ رَبِّ الْعِزَّةِ عَمَّا يَصِفُوْنَ وَسَلاَمٌ عَلَى الْمُرْسَلِيْنَ وَالْحَمْدُ للهِ رَبِّ الْعَالَمِيْنَ، كُلُ عَامٍ وَ أَنْتُمْ بِخَيْرٍ

والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Tags:

khutbah idul fitri bahasa sunda, khutbah idul fitri yang membuat jamaah menangis bahasa sunda, khutbah idul fitri bahasa sunda 2019, khutbah idul fitri sunda sedih, teks khutbah idul fitri dalam bahasa sunda, khutbah idul fitri sunda, teks khutbah idul fitri sunda, khutbah idul fitri bahasa sunda 2020, naskah khutbah singkat idul fitri bahasa sumda, Doa hutbah kadua idulfitri basa sunda

2 thoughts on “Contoh Naskah Khutbah Idul Fitri 1441 H/2020 M Berbahasa Sunda”

  1. Pingback: Contoh Naskah Khutbah Idul Fitri 1440 H/2019 M Berbahasa Madura | Ceramah Pidato

  2. Pingback: Khutbah Idul Fitri 2020/1441 H - Ceramah Pidato - Ceramah Pidato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.